NÄR HJÄRTAT VÄRKER. | MALIN ANDERED ♥

MALIN ANDERED ♥

Annons

NÄR HJÄRTAT VÄRKER.

Hej och välkommen lillördag <3. Är det inte galet hur fort veckorna går? Det här är alltså min sista vecka som mammaledig, på måndag börjar jag jobba igen efter nästan ett och ett halvt år hemma.

Ni som följer mig på Instagram (@mandered) kunde igår läsa om min skitmorgon. Jag mådde så dåligt igår och hjärtat bara värkte. Allting började redan när jag väckte Sigge. Han vaknade på fel sida och vägrade äta sin frukost. Knep igen munnen och kastade varenda tugga jag gav honom. Skrek, gnällde, ålade som en mask när jag skulle försöka byta blöja och vägrade bli påklädd. När vi väl kom ut genom dörren hade även jag hunnit bli på dåligt humör. Stressad och svettig efter morgonens cirkus. När Sigge bara är sur helt utan anledning blir jag frustrerad. Jag vill tro att jag har ganska bra tålamod, men just det där “tjurandet” är så himla tråkigt tycker jag. Är han ledsen är det en helt annan sak, såklart, men när han satt och kastade ner allt och hällde ut sin dricka över hela köksgolvet som jag hade moppat kvällen innan.. ja då tappade jag tålamodet helt. Inget jag gjorde var bra..

När vi kom fram till förskolan gick han från att vara arg till ledsen på en sekund. Han klamrade sig fast i mig som en liten apa och ville absolut inte bli nedlyft. Stooora tårar, darrande underläpp och världens gråt. Åhh vad jobbigt det var! Jag ville inte släppa honom men de säger ju att man ska gå, så jag gjorde det och grät hela vägen hem. Vilken skitmamma jag kände mig som. Det dåliga samvetet tog över hela mig och jag HATADE mig själv för att han förmodligen känt av min irritation under morgonen. Han måste ju också få ha en dålig dag, min lilla älskling!!!!

Efter tio minuter smsade förskolan mig och allting var lugnt. Men jag grät flera gånger igår, det kändes liksom aldrig helt bra, och jag räknade ner timmarna och minuterna tills jag skulle få hämta hem honom. Imorse lämnade Jerry och det hade gått hur bra som helst. Jag hoppas verkligen mina lämningar också kommer gå bra i fortsättningen, och att det bara var engångshändelser i måndags och igår för jag kommer inte klara av att lämna om han ska klamra sig fast varenda morgon.

Mitt hjärta kunde inte hålla sig till klockan tre igår, så vi gick och hämtade honom en timme tidigare. När vi kom dit kröp han fram till Jerry och ville direkt bli uppburen, och så fort han såg mig drämde han till mig rakt i ansiktet (haha). Förlåt för att jag skrattar men det är lite tragikomiskt.. Han måste verkligen varit förbannad på mig för att jag lämnade honom när han var ledsen.

Jag VET ju det här hör småbarnsåren till –  eller snarare mammalivet. Det kommer komma många fler dagar då jag känner mig otillräcklig och där allt blir pannkaka på morgonen innan vi ska iväg åt olika håll. Mitt dåliga samvete kommer komma tillbaka, och jag är ju faktiskt bara mänsklig som tappar tålamodet ibland. Jag vet ju allt det där.. men jag har inte riktigt vant mig än.

Han förlät mig snabbt <3.. Eftermiddagsmyset igår var det bästa någonsin – jag behövde verkligen den stunden själv med honom. Vi låg i soffan och tittade på Disney, och han pillade i mitt hår som han alltid gör när han är mystrött. Världens bästa älskling – älskar honom sååååååååååååå sjukt mycket att det gör ont!!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Så söt. Min “lille” kille har hunnit bli 5 å det kommer fortfarande jobbiga dagar då inget är bra… men har i bakhuvudet hela tiden att jag e så glad han är min och det kommer en ny dag då som ALLTID blir bättre,
    brukar hjälpa 🙂 men nu har jag en liten tjej oxå som ska börja föris, får se hur det går :O massa nya tårar lär det bli, jobbit <3

Annons
stats